Wheel

Opptil 525 km

rekkevidde WLTP

495 liter

bagasjeromsplass

4MATIC

firehjulstrekk (300 og 350 4MATIC)

Hvilken familiebil bør du velge i 2024?

Nye EQB fra Mercedes-Benz

Ser du etter en fullverdig familiebil?

Å velge riktig familiebil er en viktig beslutning, og i 2024 finnes det mange alternativer å vurdere. Enten du ser etter en romslig SUV, en elegant coupé, en miljøvennlig hybrid eller en elbil, er det viktig å finne en bil som møter familiens behov. En ideell familiebil bør gjøre dagliglivet enklere og sørge for trygge og komfortable kjøreturer for både store og små.

Mercedes-Benz tilbyr flere SUV-modeller som er kjent for pålitelighet, lang rekkevidde og praktiske funksjoner. I 2024 ble en av Mercedes-Benz sine mest populære SUV-er, EQB, oppgradert med en facelift. Dette betyr at den har fått et finere utseende og flere praktiske funksjoner. Den perfekte familiebilen, mener vi.

Les mer om hvorfor EQB er en av markedets beste elektriske familiebil.

Høydepunkter

Høyt nivå av standardutstyr

Standardutstyr på en bil refererer til de funksjonene og delene som automatisk inkluderes når du kjøper bilen, uten ekstra kostnad. Her er noe av standardutstyret på EQB:

 • Adaptiv Cruise Control
 • Tilhengerfeste
 • Ryggekamera
 • Adaptive-LED fjernlys
 • Oppvarmet ratt
 • Elektrisk bakluke
 • Komfortseter
 • Ambient Lighting: komfortbelysning med 64 farger
 • KEYLESS-GO: Åpning og låsing av bil og bakluke uten at du behøver å berøre nøkkelen.

Se alt av standardutstyr her

Rekkevidde på opptil 525 kilometer

EQB 250+ har en batterikapasitet på opptil 70,5 kWh, og en rekkevidde på opptil 525 kilometer i henhold til WLTP.

På hurtigladestasjon kan bilen lade med opptil 100 kW, og gjennom ladeboks kan du oppnå opptil 11 kW.

Nyeste generasjon MBUX

MBUX står enkelt og greit for «Mercedes-Benz User Experience» og er et mutimediesystem i bilen som gir deg alt du trenger av informasjon: Navigasjon, trådløs lading og AI-styrt brukerassistent.

EQB er utstyrt med den nyeste generasjonen MBUX, der blant annet visningen av ladefunksjonene er forbedret.

Les om tre gode grunner til at du bør ha MBUX her

Tilhengerfeste som standard

Tilhengerfeste gjør EQB enda mer praktisk. EQB er for første gang tilgjengelig med tilhengerfeste på utgaven med fem seter, og kommer som standard.

Den kan trekke opptil1.700 kg på modellene med 4MATIC firehjulstrekk, og opptil1.400 kg på utgaven med forhjulstrekk. Kulen kan bære en vekt på opptil 80 kg og er godkjent for sykkelstativ.

Alle priser er inkl. frakt/levering Oslo med forbehold om feil og endringer.

VENNLIGST BEMERK: Enkelte tjenester og utstyr krever at man må kjøpe abonnementsbaserte tilleggstjenester for å beholde disse. Prosessen rundt dette er under oppdatering og dialogen med fabrikk er ikke avsluttet. Derfor vil følgende tjenester/utstyr ikke være tilgjengelig for øyeblikket: Tilhengerassistent (553), Remote Parking app (PBH), URBAN GUARD alarmpakke (P54) og GUARD 360° alarmpakke Plus (P82). Denne meldingen vil bli fjernt så snart tjenestene/utstyret er tilgjengelig igjen. Ta eventuelt kontakt med din forhandler for nærmere informasjon.

5 tips for å velge den perfekte bilen for din familie

Automotive tail & brake light, Motor vehicle, Tire, Wheel, Car, Hood

1. Velge elektrisk, hybrid eller bensindrevet familiebil?

Er du på utkikk etter en bil som lar deg kjøre mest mulig på strøm, eller trenger du en bil som kan kjøre langt uten å lade ofte? Når du vurderer mellom en elektrisk familiebil, en hybrid eller en bensinbil, er det viktig å tenke på dine behov for rekkevidde og kraft. Hvis du heller mot en elektrisk eller ladbar hybridbil, bør du også vurdere tilgjengelige lademuligheter. Tenk over hva du vanligvis bruker bilen til – hvor langt er det til jobben, drar du ofte på hyttetur og hvordan påvirker fergeforbindelser eller bompenger deg?

Hvis du fortsatt er usikker på om en elbil, hybrid eller bensinbil passer best for deg, anbefaler vi at du tar kontakt med din lokale forhandler for mer informasjon og prøvekjøring.

2. Hvor mange seter trenger dere?

Når det gjelder å velge bil, er modeller med fem seter ofte det vanligste valget. Men still deg gjerne spørsmålet: Er dette tilstrekkelig for dine behov? For større familier, eller de som ofte har med seg ekstra passasjerer, kan en 7-seters familiebil vise seg å være et mer passende alternativ.

Tenk på familiens størrelse, hvor mange er dere, pleier dere å ha med ekstra passasjerer eller har dere planer om å bli flere? Det er kjedelig å ha kjøpt en ny bil med fem seter, hvis dere innen et år finner ut at dere trenger plass til enda et barn.

EQB tilbyr en fleksibel løsning for familier, med muligheten for både fem og syv seter. Dette gjør at bilen kan tilpasses etter familiens skiftende behov over tid.

7-seter, syvseter SUV, elbil med 7 seter
Bagasjeromsvolum, EQB, EQB bagasjerom

3. Hvor stort bagasjerom trenger dere?

Ingen liker å sitte trangt, spesielt ikke på lengre reiser. Planlegger dere regelmessige turer med lite bagasje, eller trenger dere ofte å ta med dere ulike ting? Ta hensyn til nødvendig utstyr som må være med, slik som barnevogner, ski og hundebur som tar mye plass.

 • For småbarnsfamilien: Tenk på plass til barnevogn og nødvendig utstyr for barna.

 • For den aktive familien: Sjekk at det er nok plass til skiutstyr, hundebur eller annet utstyr som er nødvendig for familieaktiviteter.

Trenger du en bil med maksimal bagasjekapasitet? En SUV kan være det ideelle valget. SUV er en forkortelse for Sport Utility Vehicle og har utviklet seg til å bli en populær bilklasse i Norge. Disse bilene er kjent for en høyere sitteposisjon, romslig interiør og god bakkeklaring. EQB er en SUV med bagasjeromsplass på hele 495 liter. Baksetene på EQB kan uavhengig skyves frem eller tilbake på skinner i gulvet og er delt i 40-20-40-fordeling som gjør det enkelt å få med deg det du trenger i hverdagen og på farten. Når setene legges ned, utvides kapasiteten til imponerende1.710 liter. 

4. Fordelen med firehjulstrekk i familiebiler

Hvis du ofte kjører i utfordrende forhold med dårlige veier, kan en familiebil med firehjulstrekk være det ideelle valget for deg. Med en slik bil får du ekstra kraft og forbedret fremkommelighet akkurat når du trenger det mest.

Mercedes-Benz sitt firehjulstrekksystem heter 4MATIC, og har etablert seg som ett av de beste systemene på markedet. Firehjulstrekk hjelper deg med fremkommelighet under alle kjøreforhold, både på isglatte asfaltveier, i løs snø og på dårlige grusveier. Med 4MATIC firehjulstrekk kan du stole på overlegen trekkraft og stabilitet, noe som gir en trygg og komfortabel kjøreopplevelse under alle typer kjøreforhold.

EQB Facelift 2024, EQB fra Mercedes-Benz
Facelift EQB

5. Sikkerhet i familiebilen

Sikkerhet står øverst på prioriteringslisten når det gjelder familiebiler. Det er avgjørende at bilen du velger er utstyrt med toppmoderne sikkerhetsfunksjoner. Dette inkluderer airbags, antispinnkontroll, antiskrens-systemer og automatisk nødbremsing, som alle bidrar til å beskytte deg og dine kjære under kjøring.

I tillegg til sikkerhetsfunksjonene, er det like viktig å velge en bil som er kjent for sin pålitelighet og som kommer med en solid garanti. En stor fordel med å kjøpe en ny bil er garantien som følger med. Denne garantien representerer ikke bare en trygghet for bilens kvalitet, men kan også spare deg for betydelige utgifter over tid. Alle nybiler fra Mercedes-Benz kommer med 5 års nybilgaranti.

Ta en nærmere titt på EQB

Du har nå fått en oversikt over de viktigste egenskapene til EQB.

Her finner du mer informasjon.