Wheel

Opptil 525 km

rekkevidde WLTP

495 liter

bagasjeromsplass

4MATIC

firehjulstrekk (300 og 350 4MATIC)

Dette må du tenke på når du skal velge familiebil.

Familiebilen EQB fra Mercedes-Benz

Ser du etter en romslig familiebil?

Å velge riktig familiebil er en viktig beslutning, og i 2024 finnes det mange alternativer å vurdere. En ideell familiebil bør gjøre dagliglivet enklere og sørge for trygge og komfortable kjøreturer for både store og små.

Mercedes-Benz tilbyr flere SUV-modeller som er kjent for pålitelighet, lang rekkevidde og praktiske funksjoner. I 2024 ble en av Mercedes-Benz sine mest populære SUV-er, EQB, oppgradert med en facelift. Dette betyr at den har fått oppdatert design, økt rekkevidde og flere praktiske funksjoner. Nye EQB er den perfekte familiebilen, mener vi.

Les mer om hvorfor EQB er en av markedets beste elektriske familiebil.

Høydepunkter

Høyt nivå av standardutstyr

Standardutstyr på en bil refererer til de funksjonene og delene som automatisk inkluderes når du kjøper bilen, uten ekstra kostnad. Her er noe av standardutstyret på EQB:

  • Adaptiv Cruise Control
  • Tilhengerfeste
  • Ryggekamera
  • Adaptive-LED fjernlys
  • Oppvarmet ratt
  • Elektrisk bakluke
  • Komfortseter
  • Ambient Lighting: komfortbelysning med 64 farger
  • KEYLESS-GO: Åpning og låsing av bil og bakluke uten at du behøver å berøre nøkkelen.

Se alt av standardutstyr her

Rekkevidde på opptil 525 kilometer

EQB 250+ har en batterikapasitet på opptil 70,5 kWh, og en rekkevidde på opptil 525 kilometer i henhold til WLTP.

På hurtigladestasjon kan bilen lade med opptil 100 kW, og gjennom ladeboks kan du oppnå opptil 11 kW.

Nyeste generasjon MBUX

MBUX står enkelt og greit for «Mercedes-Benz User Experience» og er et mutimediesystem i bilen som gir deg alt du trenger av informasjon: Navigasjon, trådløs lading og AI-styrt brukerassistent.

EQB er utstyrt med den nyeste generasjonen MBUX, der blant annet visningen av ladefunksjonene er forbedret.

Les om tre gode grunner til at du bør ha MBUX her

Tilhengerfeste som standard

Tilhengerfeste gjør EQB enda mer praktisk. EQB er for første gang tilgjengelig med tilhengerfeste på utgaven med fem seter, og kommer som standard.

Den kan trekke opptil1.700 kg på modellene med 4MATIC firehjulstrekk, og opptil1.400 kg på utgaven med forhjulstrekk. Kulen kan bære en vekt på opptil 80 kg og er godkjent for sykkelstativ.

Alle priser er inkl. frakt/levering Oslo med forbehold om feil og endringer.

VENNLIGST BEMERK: Enkelte tjenester og utstyr krever at man må kjøpe abonnementsbaserte tilleggstjenester for å beholde disse. Prosessen rundt dette er under oppdatering og dialogen med fabrikk er ikke avsluttet. Derfor vil følgende tjenester/utstyr ikke være tilgjengelig for øyeblikket: Tilhengerassistent (553), Remote Parking app (PBH), URBAN GUARD alarmpakke (P54) og GUARD 360° alarmpakke Plus (P82). Denne meldingen vil bli fjernt så snart tjenestene/utstyret er tilgjengelig igjen. Ta eventuelt kontakt med din forhandler for nærmere informasjon.

5 grunner til at EQB er den perfekte familiebilen.

EQB fra Mercedes-Benz, EQB, Familiebil, EQB Mercedes-Benz,. Mercedes

1. Nye EQB har fått økt rekkevidde.

Når hele familien skal på tur er det en fordel med en bil som trenger færre ladestopp. Nye EQB har økt rekkevidde på opptil 525km, og støtter hurtiglading opptil 100kW. Dette betyr at en typisk hurtigladeøkt vil ta kun 30 minutter, og du raskt kan komme deg videre etter en handletur på vei til hytta.

2. Mulighet for 7-seter.

Standarden for de fleste bilmodeller er 5-seter, men velger du EQB har du også muligheten til å velge 7-seter om du har behov for det. EQB tilbyr en fleksibel løsning hvor bilen kan tilpasses om behovet for flere seter skifter over tid.

7seter EQB
EQB Bagasjerom

3. Romslig bagasjerom

Ingen liker å sitte trangt, spesielt ikke på lange bilturer. EQB er en SUV med bagasjeplass på hele 495 liter, designet for optimalt utnyttelse av plassen. Baksetene på EQB kan uavhengig av hverandre skyves frem og tilbake på skinner, og er delt I 40-20-40 fordeling som gir fleksibilitet til å tilpasse behov i hverdagen og på langtur. Når du legger ned setene på EQB utvides kapasiteten til imponerende 1.710 liter.

4. Firehjulstrekk for bedre fremkommelighet.

Hvis du ofte kjører under utfordrende forhold med dårlige veier, kan en familiebil med firehjulstrekk være det ideelle valget for deg. Firehjulstrekk gir deg ekstra kraft og forbedret fremkommelighet, og er spesielt gunstig i et værutsatt og langstrakt land som Norge er.

Mercedes-Benz sitt firehjulstrekksystem heter 4MATIC, og har etablert seg som ett av de beste systemene på markedet. Firehjulstrekk hjelper deg med fremkommelighet både på isglatte asfaltveier, i løs snø og på dårlige grusveier. Med 4MATIC firehjulstrekk kan du stole på overlegen trekkraft og stabilitet, noe som gir en trygg og komfortabel kjøreopplevelse for store og små.

EQB fra Mercedes-Benz, EQB, Familiebil, EQB Mercedes-Benz,. Mercedes
EQB fra Mercedes-Benz, EQB, Familiebil, EQB Mercedes-Benz,. Mercedes

5. Sikkerhet i familiebilen

Sikkerhet står øverst på prioriteringslisten når det gjelder familiebiler. Det er avgjørende at bilen du velger er utstyrt med toppmoderne sikkerhetsfunksjoner. Dette inkluderer airbags, antispinnkontroll, antiskrens-systemer og automatisk nødbremsing, som alle bidrar til å beskytte deg og dine kjære under kjøring. EQB leverer på alle disse kravene.

I tillegg til sikkerhetsfunksjonene, er det like viktig å velge en bil som er kjent for sin pålitelighet og som har god garanti. En fordel med å kjøpe en ny bil er garantien som følger med. Denne garantien representerer ikke bare en trygghet for bilens kvalitet, men kan også spare deg for betydelige utgifter over tid. Alle nybiler fra Mercedes-Benz kommer med 5 års nybilgaranti.

Om du vil prøvekjøre EQB, eller høre mer om bilen kan du ta kontakt med din lokale forhandler, eller du kan lese mer om bilen her.

Ta en nærmere titt på EQB

Du har nå fått en oversikt over de viktigste egenskapene til EQB.

Her finner du mer informasjon.