Wheel

Ikoniske modeller fra Mercedes-Benz.

Høydepunkter fra

G-Klasse sin historie.

I den lange og suksessrike historien til Mercedes-Benz G-Klasse skiller enkelte modeller seg ut. Vi presenterer de mest spektakulære milepælene – ekte ikoner fra G-klasse!

Fra pioneer til elektrisk nykommer: Mercedes-Benz G-Klasse sin 40-år lange historie er rik på uforglemmelige øyeblikk. Bli med på en reise gjennom milepæler.

I 1979 introduserte Mercedes-Benz en banebrytende nykommer, G-Klasse. Denne robuste kjøremaskinen er ikke bare en terrengbil av topp klasse, men også en pålitelig partner for daglig kjøring og arbeidsoppgaver. Gjennom mer enn fire tiår har G-Klasse stadig vist sin overlegne ytelse og kvalitet, og imponert med sine kvaliteter gang på gang.

Pioneren: G-Klasse fikk en "himmelsk" start

I 1979 revolusjonerte G-Klasse bilverdenen med sin unike blanding av fremragende terrengferdigheter og eksepsjonell kjørekomfort. Dette overbeviste også Pave Johannes Paul II, som fra 1980 valgte G-Klasse som sin foretrukne «Pope/pavemobil" gjennom to tiår. Med et gulv hevet 40 centimeter og en overbygget glasskuppel, var det mulig for paven å være tett på sine følgere, selv midt i tette folkemengder og i avsidesliggende steder. G-Klasse beviste dermed ikke bare sin tekniske overlegenhet, men også sin unike evne til å skape nære bånd mellom mennesker, uansett hvor de befant seg.

Historien om G-klasse
Historien om G-klasse

Den som har det travelt: 1983 Dakar-seieren

Jacky Ickx, sammen med sin kartleser Claude Brasseur, triumferer i Paris-Dakar-rallyet i 1983. Den legendariske racerføreren, viser seg å være ustoppelig bak rattet på sin 280 GE. De taklet en utfordrende løype på 10 000 kilometer som strekker seg gjennom Frankrike, Algerie, Mali og Senegal. G-Klasse de brukte i Dakar var finpusset for maksimal ytelse; aerodynamisk optimalisert og lettere enn standardmodellen, takket være bruk av mange aluminiumsdeler. Med en motorstyrke boostet med 47 kW (64 hestekrefter) til imponerende 162 kW (220 hestekrefter).

20-års jubileum: G 55 AMG

I anledning 20-årsjubileet for G-Klasse i 1999, feirer Mercedes-Benz seg med en ekstraordinær sportslig gave: G 55 AMG. Denne bilen banet vei for tradisjonen med luksuriøse ytelsesbiler innenfor den legendariske modellserien. I 2004 ble ytelsen ytterligere forsterket ved hjelp av en kompressor, som skjøt effekten opp fra 260 kW (354 hestekrefter) til 350 kW (476 hestekrefter). Med denne kraftpakken under panseret, sprinter Power-G fra 0 km/t til 100 km/t på kun 5,6 sekunder.

Automotive parking light, Vehicle registration plate, Wheel, Tire, Grille, Hood, Car
Historien om G-klasse

The Über-G: G 63 AMG 6x6

Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 fra 2013 markerte toppnivået av off-road kapasitet. Med sin formidable kraft på 400 kW (544 hestekrefter), seks-hjulsdrift, terrengreduksjonsgir, fem differensialsperrer, portalaksler, dekktrykkskontrollsystem og et spesialtilpasset chassis, setter denne kolossen en ny standard for hva terrengkjøretøy kan oppnå. Den mektige Terreng Titanen er bygget for å mestre selv de mest utfordrende områdene på planeten – og kanskje enda litt lenger. Og det beste av alt? Den går ikke på kompromiss av komfort eller luksus, takket være det rikelig oppgraderte interiøret.

The Über-G, reloaded: G 500 4x4²

To år etter lanseringen av den første "Über-G", fulgte Mercedes-Benz opp med G 500 4x4² i 2015. Denne bilen tar med seg den sterke hjuldriften fra den større 6x6, men med en aksel mindre. Den har en kraftig V8-motor som gir 422 hestekrefter, store 22-tommers hjul, og stilige karbonfiberdetaljer. Innsiden av bilen er like imponerende, med et luksuriøst interiør fullt av eksklusive designvalg. G 500 4x4² gjør at du kan kjøre komfortabelt både på veien og i terrenget, med dobbelt så mye luksus og ytelse.

Historien om G-klasse
G-Klasse final edition, historien om G-klasse

G-Klasse Final Edition

Det hele begynte i 1993: Mercedes-Benz utstyrer for første gang G-modellen med en åttesylindret motor. 500 GE V8 debuterte i en eksklusiv liten serie og markerte det første høydepunktet i historien om kultivert ytelse på og utenfor veien. Merket med stjernen feirer nå sin 30-årsdag med Final Edition G 500 V8.

Den elektriske G-Klasse

Gjennom mer enn fire tiår har det ytre designet til terrengbilen endret seg minimalt. Helt nye elektriske G-Klasse er her for å redefinere terrengkjøring, og kombinerer de velkjente egenskapene til en original G-Klasse med elektrisk mobilitet. Et terrengkjøretøy som har vært tro mot eget design i mer enn 40 år, våger seg et skritt inn i fremtiden.

EQG, historien om G